Ulaz besplatan!

Maker Faire Sarajevo 25-26 maj 2024

Maker Faire, koji se od 2006. godine održava u najvećim gradovima širom svijeta, pravi je praznik za porodice, edukatore, djecu i omladinu jer okuplja mejkere raznih profila: inovatore, naučnike, obrtnike, poduzetnike, proizvođače, umjetnike, dizajnere, inženjere, zanatlije i hobiste, ali i naučne klubove, tehno-parkove te sve one radoznalog i kreativnog uma koji imaju ili žele steći vještine da nešto stvaraju, ali i da podijele svoje znanje sa drugima.

Organizator ovog važnog festivala, Asocijacija FabLab BiH, poziva sve građane bez obzira na dob, da besplatno posjete, treći, Maker Faire Sarajevo 2024.!

Posebno želimo pozvati svu djecu i omladinu, od vrtićkog do studentskog uzrasta, da im pokažemo koliko je znanje bitno i da je nauka zapravo cool!

Ovo je jedinstvena prilika da na jednom mjestu vidite i probate nešto novo, naučite neku vještinu, dobijete inspiraciju i možda počnete i sami nešto da stvarate! Ovo je također i izvrsna prilika za cijelu porodicu da se dobro zabavi i doživi jedno posebno iskustvo.

Dođite, pogledajte šta su sve naši mejkeri pripremili i zabavite se, jer obećavamo – ne postoji dosadan Maker Faire!